Plant tak med stående vatten

Stående vatten på platta papptak är en väldigt vanlig syn. i detta fall 500m2 med 6st takbrunnar som sitter ute på hörnorna. En väldigt vanligt förekommande taktyp faktiskt. Hur är det då med stående vatten på tak? Får ofta frågor kring detta.

Ja enligt bygg AMA får det stå upp till 3cm vatten på ett papptak utan inverkan på pappens livslängd eller kvalitet. Så säger AMA.

Dock så bör man vara extra vaksam gällande läckage när man har ett platt papptak med stående vatten, det säger sig själv, uppstår en spricka kan vattenmängderna som läcker in vara förödande. Vart brukar dessa läckor på papptak först uppstå?

Joo, nästan uteslutande kring genomföringar, rör och även papp som släpper på takbrunnar. Det är att rekommendera att man faktiskt ser över sitt tak oftare när du har ett låglutande tak, inte bara att vatten blir stående, utan det är väldigt lätt att takbrunnar, breddavlopp och utkastare blir igensatta med löv och annat skit. IS och snö såklart med, man vill ju inte ha en simbassäng på taket vid stora regn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *